Dekoratif plaket, insanların ofislerinde veya evlerinde sergilemekten mutluluk duyacakları şık ve özel tasarım objelerdir. Başka bir deyişle “dekoratif plaket”, dekoratif objelerin plakete dönüştürülmesidir.

Dekoratif Plaket Nedir?

Dekoratif plaket, şık ve kaliteli görüntüsüyle bulunduğu mekana değer katan, dekoratif bir obje gibi algılanan, dolayısıyla herkesin sergilemekten gurur duyacağı özel tasarım bir plaket çeşididir.

Neden Dekoratif Plaket?

Çünkü artık ilkokullarda bile cam plaket verilen bir dönemdeyiz. Tüm plaketler aynı makinadan çıkmış gibi tek tip ve her yerde aynı plaketler var. Pek çok insanda aynı plaketten onlarcası var. Okulda verilen plaketler, gittiği kurslarda verilen plaketler, katıldığı seminerlerde verilen plaketler, çalıştığı kurumlarda verilen plaketler; hep aynı… Hazır bir cam parçası üzerine bir şeyler yazıp vermek kimseye değerli ve özel hissettirmiyor. Evet, cam plaketler gerçekten çok ucuz ama bir o kadar da etkisiz.

Biz Kurumsal Hediye Ajansı olarak, plaket alanındaki bu kısır döngüden çıkmak ve farklılaşmak isteyen kurumlar için ne yapabiliriz, nasıl fark yaratabiliriz diye düşünürken bulduk “dekoratif plaket” fikrini. 

Dekoratif obje olarak kullanılabilecek kadar güzel bir tasarımı aynı zamanda plakete dönüştürebilmeyi hedefledik… Çünkü her bir “dekoratif plaket”, gerçek bir ödül, benzersiz bir hediyedir. Dekoratif plaketler, başköşelerde gururla sergilenir, kendinden bahsettirir.

 

Dekoratif Plaketler Nasıl Ortaya Çıkıyor?

Biz, yeni bir dekoratif plaket çalışırken, herkesin beğenebileceği ve alıp evinde de sergilemek isteyebileceği bir dekoratif obje hayal ederiz. Dekoratif objeyi tasarlarken, hayattan ilham alırız. Çünkü objemizin bir hikayesi olsun isteriz. Üzerine başka hiçbir söz koymadığımızda da, anlatacak bir hikayesi olsun, düşündürsün, motive etsin, mutluluk versin, ilişkilendirilebilsin yani bir duyguyu harekete geçirsin isteriz. Üzerine gelen plaket yazısı, objemizin hikayesini taçlandırsın, daha da değerli bir hatıraya, bir ödüle dönüştürsün…

Bu nedenle, yaptığımız dekoratif plaketler bazen evrensel değerlerden ve sembollerden ilham alıyor bazen yerel değerlerimizden. Her halükarda aslında hayattan esinleniyor, yaşamdan besleniyor ve bunu tasarımlarımıza yansıtmaya çalışıyoruz. 

Dekoratif plaketlerimizi incelemek için lütfen tıklayın.