Özellikle yılbaşı gibi hemen hemen her firmanın kurumsal hediye veya promosyon ürünü gönderdiği bir dönemde, kurumsal hediyeniz ile fark edilmek ve beğeni toplamak o kadar da zor değil. Bir kurumsal hediyeyi diğerlerinden farklı kılan şey, kurumsal hediye konusuna yaklaşım şeklidir. İşte,  kurumsal hediyenizin etkisini artıracak ve fark edilmenizi sağlayacak ipuçları…

İnce Düşünülmüş ve Anlamlandırılmış Bir Hediye İz Bırakır…

Özellikle yoğun hediye gönderiminin olduğu dönemlerde kurumsal hediyenizin, gönderdiğiniz kişiler tarafından hak ettiği değeri görmesini sağlamanın yolu, titiz bir kurumsal hediye seçiminden geçer. Klişe hediyelerden sakının. Her yerde bulunan ve üzerine logonuz konularak sunulan ürünler, kurumsal hediye değil, promosyondur; paranızı boşa harcamayın.

Kurumsal hediye, kurum itibarınızın göstergesi ve şık bir sunumudur. Üzerinde incelikle düşünülmüş, mesajınızla beraber anlamlandırılmış ve kurumunuzla ilişkilendirilmiş bir kurumsal hediye, hemen fark edilir ve ayrışır. Yazması kolay, bulması zor; biliyoruz. Ama gerçek bir fark yaratmasını istediğiniz kurumsal hediye, manevi yönüyle öne çıkan ve hedeflediğiniz kişileri duygularından yakalayan hediyelerdir.

Kurumsal hediye seçimi yaparken, yılın trendlerinden yola çıkabileceğiniz gibi, her daim popüler olan konulardan da esinlenebilirsiniz. Yahut tamamen sizin belirlediğiniz bir konsept çerçevesinde bir hediye tasarımı yapılabilir. Temel ihtiyaçlardan yola çıkarak, kişisel kullanıma yönelik özgün bir hediye de mutluluk verebilir. Veya hiçbir yerde bulunmayan, özel bir tasarım mesela… Kim, sadece belirli kişilerde olan bir ürüne sahip olmak istemez ki; ayrıcalıklı ve özel hissettiren bir hediye…


Kişiselleştirilmiş Bir Hediye Herkesi Mutlu Eder…

Her ne kadar yaşadığımız dönem bir bolluk dönemiyse ve hemen hemen herkes ihtiyaç duyduğundan fazlasına sahipse de, insanları hala en çok mutlu eden şeylerden biri, kendilerine özel yapılan şeylerdir. Bu nedenledir ki, bir kurumsal hediyenin değerini daha da artırmanın yolu, kişiselleştirmeden geçer.

Kurumsal hediyenin kendisinde, kutusunda veya yanında yer alacak kutlama kartında, hediyeyi verdiğiniz kişinin isminin yer alması, harika bir etki yaratır. Kişiye kendisini özel ve değerli hissettiren bu uygulamalar, her daim ilgi görmeye devam edecektir. Kurumsal hediyenizin, diğer firmalardan gelen hediyeler arasından sıyrılıp öne çıkmasını istiyorsanız, küçük bir detay gibi görünen ama önemli bir etkiye sahip kişiselleştirmeyi mutlaka kullanın.


Şık Bir Sunum Hediyenin Kendisi Kadar Önemli…

Kurumsal hediyenin sunum konusu sıkça atlanan detaylardan biridir. Genellikle hediyenin kendisine o kadar odaklanılır ki, nasıl sunulacağı dikkate alınmaz. Oysa kurumsal hediyenin nasıl sunulduğu, hediyenin etkisini önemli oranda etkiler. Hediyenin sunumuna gösterilen özen, ürünün kalitesinin de göstergesidir aslında.

Bu nedenle, kurumsal hediye alırken; ürünün kendisi kadar kutusu, ambalajı ve sunumu üzerinde de titizlikle durulmalı…

Özetle, fark yaratan kurumsal hediyelerin temel özellikleri aynıdır: İyi düşünülmüş, anlamlandırılmış ve kurumla ilişkilendirilmiş olmalı. Kişiselleştirilmeli. Sunumu şık ve kaliteli olmalı.

Müşterileriniz, iş ortaklarınız, bayileriniz veya çalışanlarınız için dikkat çekici bir hediye arayışındaysanız, Kurumsal Hediye Ajansı’nın özel tasarım hediyelerini incelemeden karar vermeyin. Hediyeniz, hak ettiği değeri görsün hem siz mutlu olun hem hedef kitleniz…