Kurumsal hediye ile promosyon ürünleri, fonksiyon olarak da değer olarak da birbirinden çok farklıdır. Tamamen farklı amaçlara hizmet eden kurumsal hediye ve promosyon ürünleri, doğru ve yerinde kullanıldıklarında çok önemli etkiler yaratırlar. Kurumsal hediye diye verdiğiniz ürün bir promosyon ürünü ise bu kurumunuza sadece itibar kaybettirir. Diğer yandan promosyon diye verdiğiniz üründe kurum bilgileriniz yoksa, bu kurumunuzun para kaybıdır.
 

Kurumsal hediye, asla promosyon ürünü olmamalı. Promosyon; fuar, reklam, vb. tanıtım faaliyetleri için çok önemli ve etkilidir. Aktiviteye hareket katar ve kurumun daha uzun süreyle akılda kalmasını sağlar. Ama ucuz, her yerde bulunan ve pek çok firmanın promosyon için kullandığı ürünlerdir. Haliyle etkisi de az ve kısa sürelidir.
 


Kurumsal hediye ise tamamen farklı bir amaca hizmet eder ve ne kadar farklı bir ürün olursa, o kadar yüksek bir etki yaratır. Kurumsal hediye, adı üstünde; hediyedir. Nasıl ki bir sevdiğimize hediye alırken özeniyor, hediye edeceğimiz kişinin özelliklerine ve kişiliğine uygun, onu mutlu edecek bir hediye olması için çabalıyorsak, kurumsal hediye seçiminde de aynı hassasiyeti göstermemiz başarının ana koşuludur.
 

Doğru Kurumsal Hediye Seçimi Değer Katar

İster çalışanlarımız için olsun, ister müşterilerimiz veya bayilerimiz; doğru hediye seçimi kurumumuzun değerine değer katar, hediye verdiğimiz kişilerle kurumumuz arasındaki duygusal bağı kuvvetlendirir. Sonuçta, iş dünyasında çalışan insanlar da duygularıyla davranır ve kurumumuzu ne kadar çok severlerse, sadakatleri de o denli yüksek olur.
 

Yılbaşında, çalışanlarınızın doğum günlerinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Anneler Günü, Babalar Günü gibi dönemlerde, terfi, performans ödüllendirmesi faaliyetlerinde veya kıdem hediyesi olarak çalışanlarınıza verdiğiniz hediyeler, kullanışlı, kalıcı ve anlamlı hediyeler olmalı ki etkisi de daha uzun süreli olsun. Hediye olarak verilen ucuz ve kalitesiz ürünler, aslında içten içe memnuniyetsizliğe sebep olur ve bu ürünlere verilen paralar da çöpe gitmiş olur.
 

Kısacası, hangi faaliyet için “promosyon” niteliğindeki ürünleri, hangisi için “hediye” niteliğindeki ürünleri kullanmamız gerektiğini iyi bilmek, hem harcadığımız bütçeden maksimum fayda almamızı sağlar hem de hedef kitlemizde yarattığı pozitif etki ile amacımıza en iyi şekilde hizmet eder.